Wordle Nederlands

Elke dag een nieuwe Wordle-uitdaging in het Nederlands, geïnspireerd op het fantastische originele Engelse spel en het bordspel uit 1955 dat bekend staat als Giotto

Als je de spelregels niet kent, lees dan hier hoe je wordle speelt

Nu afspelen
Uitdaging toegevoegd op 13 Juli 2024

Hoe speel je Wordle

Het spel uitgevonden door Josh Wardle is gebaseerd op zeer eenvoudige regels, de speler heeft 6 pogingen een woord raden dat uit 5 letters bestaat. Elke poging krijgt een extra suggestie via een kleursysteem:
  • 🟩 Groente: De letter staat op de goede plaats
  • 🟨 Geel: De letter staat in het woord maar staat niet op de goede plaats
  • ⬜ Grijs: De letter zit niet in het woord

Het is ook niet mogelijk om verzonnen woorden of onzinnige letterreeksen te gebruiken! De mechanica van het spel is identiek aan dat van Giotto, een bordspel dat in 1955 werd geboren. Aan het einde van het spel, als je het woord goed hebt, kun je je resultaat delen op de sociale netwerken van je keuze en al je vrienden uitdagen om de dagelijkse uitdaging voor jou of in minder pogingen te voltooien! Elke dag wordt er een woord van 5 letters gekozen door onze redactie en wordt de uitdaging op deze pagina geopend die beschikbaar is voor alle gebruikers van de site!

Advies

Zodra het spel is gestart, kan de gebruiker proberen het eerste woord van 5 letters te typen dat in hem opkomt, uiteraard hoe meer verschillende letters deze eerste poging bevat, hoe beter het voor u zal zijn;) Na deze eerste poging zal het systeem feedback geven op basis van de kleurcode die we hierboven hebben besproken, let goed op deze fase, gebruik dus niet de grijze letters in het volgende woord en verander de positie naar de gele letters. Doorgaan in deze zin zou niet moeilijk voor je moeten zijn om het resultaat te bereiken, hoewel het woord soms erg moeilijk te raden is, in welk geval je kunt klikken voor een kruiswoordraadselachtige hint. Maar pas op, de suggestie zal nooit gemakkelijk te begrijpen zijn! Veel plezier!!

Vorige uitdagingen